Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

I hele landet er der renoveringsopgaver for mere end 18 mia. kroner, som bare venter på at blive sat i gang. I alt 72.000 almene boliger står på venteliste – og en del af dem har ventet i årevis.

Det er projekter, som alle er fuldt finansierede, betalt af beboerne i de almene boligselskaber og godkendt i Landsbyggefonden, men som nu venter i kø på grund af en politisk besluttet renoveringsramme på 2,5 mia. kroner årligt.

Domea.dk’s kunder, som bl.a. tæller 80 lokale, almene boligselskaber over hele landet, har alene projekter for 2,9 mia. kroner, som venter på at blive sat i gang. Heraf vil opgaver for ca. 600 mio. kroner kunne igangsættes umiddelbart og bidrage afgørende til at holde hjulene i gang. Det er renoveringsprojekter, som kan gøre en positiv forskel i Hjørring, Humlebæk, Nykøbing Mors, Roskilde, Faxe, Kolding, Rødovre, Høje-Taastrup, Vordingborg, København, Tønder, Fredensborg og Guldborgsund Kommune.

Finansieret af beboerne

Under normale omstændigheder kan det være sund fornuft at have politisk hånd i hanke med aktiviteten ude på landets byggepladser. Den nuværende situation er bare langt fra normal. Der er med andre ord ikke behov for at dæmpe aktiviteten, men for at lade pengene i Landsbyggefonden komme ud at arbejde.

Det vil være en tiltrængt håndsrækning til byggeriet, som ellers kan få det rigtigt svært i den kommende tid. Samtidig kan vi udnytte muligheden for at gennemføre nødvendige forbedringer ude i de lokale boligafdelinger og fremtidssikre det almene fællesskab. Og det bedste af det hele er, at det – fordi det er finansieret af beboerne – ikke vil koste statskassen én eneste krone.

Unik mulighed for at sætte gang i hjulene

Ved at sætte gang i nogle af de mange renoveringsprojekter har vi som samfund en unik mulighed for at slå to fluer med ét smæk. Vi kan give de almene boliger et reelt løft, dér hvor der er størst behov. Samtidig kan vi stimulere aktiviteten i en byggebranche, som risikerer at blive kørt midt over af coronakrisen med opgavenedgang og arbejdsløshed til følge.

Det er ikke kun blandt Domea.dk’s kunder, at projekterne står i kø. Hos andre boligselskaber og -administratorer er historien den samme. Der er masser af projekter, som kan sættes i gang. Og den viden bør politikerne tage med sig ind i forhandlingslokalet, når en ny boligaftale i den kommende tid skal forhandles på plads på Christiansborg.

Med venlig hilsen

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i bygge- og boligadministrationen Domea.dk
Poul Rasmussen, formand for Boligselskabet Domea Vordingborg og Domea.dk
Claus Olsson, formand for Boligselskabet Vendersbo
John Adelsteen Andersen, formand for Boligselskabet DFB
Allan Mose Baltsersen, formand for Boligselskabet Domea Hjørring
Villy Brejning, formand for Boligselskabet Domea København
Anette Svindborg, formand for Boligselskabet Nykøbing Mors
Allis Marie Jensen, formand for Tønder Boligselskab
Leif Olsen, formand for Boligselskabet Domea Faxe
Hanne Weidick Frederiksen, formand for Rødovre Ældreboligselskab
Jan Helmer Jensen, formand for Humlebæk Boligselskab
Allan Aistrup, næstformand for Boligselskabet Domea Lunderskov – Kolding
Inga Skjærris, formand for Boligselskabet Roskilde Syd
Ebba Hyldig, formand for Boligselskabet Domea Fredensborg