Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

For første gang siden 2019 kunne vi endelig ryste coronastøvet af os og mødes til generalforsamling, som vi plejer, i Nyborg på Fyn.

Men ellers er der ikke meget ’plejer’ over vores fælles almene branche. Den udvikler sig hele tiden, som både formand for Domea.dk Poul Rasmussen og administrerende direktør Thomas Holluf Nielsen sagde fra scenen foran de mange fremmødte bestyrelsesmedlemmer.

En branche i bevægelse

- Vi ser en branche i bevægelse, og 2021 har bekræftet, at nye vinde blæser, sagde Thomas Holluf Nielsen i sin orientering om virksomheden i det forgangne år.

- Vi oplever en professionalisering af branchen, hvor boligorganisationer orienterer sig i markedet og aktivt vælger sine samarbejdspartnere til, og hvor flere ønsker at være tættere på den daglige ledelse og udvikling af deres boligorganisation. Det er udtryk for en naturlig udvikling – og det stiller også krav til os som administrations- og rådgivningsvirksomhed.

Det er krav, som afspejles i vores strategi. Og udviklingen i branchen matcher den retning, vi har sat for virksomheden, lød det fra den administrerende direktør. Det er en retning, hvor kunden er i centrum, hvor vi kan høste de fordele, et stærkt fællesskab giver – når vi udvikler, investerer, køber ind og effektiviserer sammen – og hvor vi samtidig rummer og honorerer de individuelle ønsker, kunderne har. Og så spiller vores fælles ambitioner om at bidrage til en bæredygtig udvikling en stadig mere fremtrædende rolle. Den del er blevet endnu mere tydelig i året, der er gået.

- Vi har en rådgivende tilgang til vores samarbejde. Det er jer, der sætter retning og bestemmer, hvad der skal ske i jeres boligorganisation – og vi rådgiver og understøtter. Fællesskabet er det fundament, vi står på, sagde Thomas Holluf Nielsen.

I året, der er gået, blev strategien for alvor håndgribelig for medarbejderne og i en række sammenhænge omsat til praksis i hverdagen. Det gælder for mange af de udviklings- og samarbejdsprojekter, som er startet op, men også – og endnu vigtigere – i den daglige dialog medarbejderne imellem. Og i dialogen mellem medarbejdere og kunder. Vi er ikke i mål, men godt på vej, konkluderede den administrerende direktør fra talerstolen.

Flere nye kunder

Netop den udvikling, Domea.dk er i, kvitterer mange af kunderne også for. Det gælder både eksisterende og nye kunder, som vælger os til på den baggrund. Højslev Boligselskab, Skibby Boligforening, Lejerbo Rødovre og boligadministrationen RandersBolig er henholdsvis netop kommet – eller er på vej – ombord.

Så rigtig meget går godt, men vi er også udfordrede i branchen. En af de store knaster, som vi allerede i juni 2021 gjorde politikerne opmærksomme på, er det byggestop, som vi reelt står over for nu i den almene branche. Ingen kan bygge med de nuværende materialepriser.

- Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at lægge politisk pres på og finde løsninger. For løsninger skal der findes, sagde Thomas Holluf Nielsen.

Du kan læse ledelsens beretning for 2021 i årsrapporten her

Sorte tal på bundlinjen

Selvom det har været en udfordrende tid med coronapandemi og de efterdønninger, den har medført, kommer vi ud af et 2021 med sorte tal på bundlinjen.

Det fortalte direktør for koncernøkonomi og forretningsudvikling Lars Holmbjerg fra scenen.

Vi har 2,6 millioner i overskud mod et budgetteret underskud på 1,2 millioner kroner. Det vil sige, at vi har haft en positiv udvikling på 3,8 millioner kroner.

Årsagen er primært vækst på virksomhedens rådgivningsydelser, administration og byggesager.

Du kan læse et resumé af årsregnskabet for 2021 i årsrapporten her