Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

I alt 118 nye boliger er under opførelse ved Bendixminde ved Odder. Det er Domea Østjylland, som er bygherre, og ambitionsniveauet har fra start været højt. Det gælder både den arkitektoniske kvalitet i projektet og ambitionerne om at opnå bæredygtighedscertificeringen ’DGNB Guld med Diamant’ – og så er byggeriet med sine godt 11.000 m2 det hidtil største byggeri, Domea.dk har været byggeforretningsfører på uden for hovedstadsregionen.

- Det er et stort og vigtigt projekt – både for os i boligselskabet og for hele området. Allerede tidligt i udviklingen af projektet har vi nemlig lagt os fast på, at det nye boligområde skulle være et aktiv for både lokalområdet og for de kommende beboere. Vi har ønsket at skabe et helt særligt sted i de her fantastiske omgivelser, fortæller en glad formand for Domea Østjylland, Willy Nielsen, som mandag deltog i fejringen.

Ingen dans på roser

Det har dog ikke været uden sværdslag at leve op til det høje ambitionsniveau, forklarer Pernille Esmark Prahm, som er projektleder i Domea.dk og også var blandt talerne ved rejsegildet.

- Vi er løbet ind i nogle relativt store udfordringer undervejs, idet vi har bygget i en periode, hvor priserne på byggematerialer kun er gået i vejret. Det har udfordret selve grundlaget for projektet, og vi har måttet genbesøge mange beslutninger. At vi står her i dag og kan fejre en vigtig milepæl, kan derfor tilskrives en god portion viljestyrke og stædighed fra entreprenørens og håndværkernes side om at holde på og finde gode løsninger, siger hun.

Et byggeri som rager op – i mere end én forstand

At projektet er noget særligt, blev bemærket flere gange fra talerstolen ved mandagens rejsegilde. Bl.a. af borgmesteren i Odder Kommune, Lone Jakobi (S), for kommunen har nemlig et stærkt fokus på bæredygtighed.

Og det falder godt i tråd med Domea.dk’s bæredygtighedsambitioner, hvor man har besluttet, at alle nye byggeprojekter skal leve op til det, der kræves for at kunne opnå DGNB-certificering. I det konkrete tilfælde har man så endda, sammen med Domea Østjylland, sat barren ekstra højt og går efter DGNB Guld med Diamant.

Det er dermed ikke blot udsigten fra de nye boliger, som vil blive noget særligt. Det samme kan man med rette sige om de ambitioner, som ligger til grund for projektet.
De første beboere forventes at kunne flytte ind i deres nye hjem på bakketoppen ved Bendixminde i midten af 2023.

 

Byggeriet

 • Projektet består af gårdhavehuse og lejligheder i punkthuse
 • Der er tre klynger af i alt 48 gårdhavehuse i ét plan med private for- og baghaver
 • Mod vest står fire punkthuse i tre og fire etager med i alt 70 lejligheder på mellem 75 og 115 m2 samt et fælleshus
 • Bygningerne vil få klinkebrændte mursten med ornamenteringer og murværksdetaljer
 • Store dele af fællesarealerne udlægges ’vildt med vilje’, og der arbejdes med grønt tag på fælleshuset
 • De første beboere forventes at kunne flytte ind medio 2023

Byggeriets parter

 • Bygherre: Domea Østjylland
 • Byggeforretningsfører: Domea.dk
 • Bygherrerådgiver: Holst Bygherrerådgivning ApS
 • Totalentreprenør: Adsbøll Entreprise A/S
 • Arkitekt: ERIK arkitekter A/S
 • Landskab: Terra Nova Landskabsarkitekter ApS