Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der er gang i den i Odder. Domea Østjylland skal sammen med Domea.dk opføre hele 118 boliger på en ny attraktive udstykning i Odder.

- Det er et kæmpe projekt – noget af det største, vi har set i hvert fald her på disse kanter. Og vi er rigtig glade for, at vi får muligheden for at bygge så mange gode og attraktive almene boliger i lige præcis det her område. På den måde kan vi være med til at sætte præg på Bendixminde, så den nye udstykning – eller lille bydel, kan man vel godt kalde det – bliver for alle. Det sikrer en social bæredygtighed og i sidste ende et bedre miljø for alle, der bor der, siger formanden for Domea Østjylland, Willy Nielsen.

Høje ambitioner

Byggeriet bliver det største byggeri, Domea.dk har været en del af uden for hovedstadsregionen – over 11.000 m2 i alt. Men ikke nok med det, så er barren også sat ekstra højt i forhold til DGNB-certificeringen, hvor Domea.dk som byggeforretningsfører i samarbejde med bygherren for første gang går efter såkaldt ’Guld med Diamant’.

- Odder Kommune har stor fokus på bæredygtighed, og det falder godt i tråd med Domea.dk’s bæredygtighedsambitioner, hvor vi blandt andet har besluttet, at vores byggeprojekter altid skal leve op til det, der kræves for at kunne opnå DGNB-certificering. Og sammen med Domea Østjylland har vi denne gang sat barren ekstra højt, for vi går efter DGNB Guld med Diamant, fortæller senior projektleder Pernille Esmark Prahm fra Domea.dk.

Stærkt samarbejde

DGNB er en certificeringsordning inden for bæredygtigt byggeri og bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Det betyder, at man ikke blot evaluerer et byggeri eller et byområde ud fra, hvor miljømæssigt bæredygtigt det er, men også ud fra, hvor socialt og økonomisk bæredygtigt det er.

DGNB-Guld er den næsthøjeste certificering, man kan opnå, og tillægsudmærkelsen Diamant kan tildeles på baggrund af byggeriets arkitektoniske kvalitet. Så det er et ambitiøst projekt, men Pernille Esmark Prahm er optimistisk, og det er hun af flere årsager:

- Vi har en stærk og engageret projektgruppe, der alle stræber efter, at vi skal nå i mål. Og så er det rent ud sagt en fornøjelse at arbejde sammen med Odder Kommune. Vi har en god dialog og let adgang til de relevante personer med de rette beslutningskompetencer. Så jeg er sikker på, det nok skal lykkes, og jeg ser frem til endnu et godt samarbejde.

Når myndighedsprojektet er færdiggjort, og byggetilladelsen endeligt på plads, er planen at gå i jorden i begyndelsen af december.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i deres nye hjem på bakketoppen ved Bendixminde i midten af 2023.


Om DGNB-certificering

  • DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og er en bæredygtighedscertificering af bygninger. Ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt.
  • For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller et byområde evalueres ud fra en række kriterier, og på baggrund af evalueringen kan byggeriet tildeles enten DGNB Platin, DGNB Guld eller DGNB Sølv.
  • Derudover kan man arbejde for at opnå tillægsudmærkelser som DGNB Diamant for anerkendelse af arkitektonisk kvalitet og DGNB Hjerte, som belønner bygninger, der gør en ekstra indsats for brugernes velvære.
  • Det er Green Building Council Denmark (DK-GBC), der står for DGNB-certificeringen i Danmark.