Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

I Domea.dk tager vi ansvar for en bæredygtig udvikling af det samfund, vi er en del af – fordi det giver mening, og fordi det er nødvendigt for vores fælles fremtid. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde nye og mere bæredygtige måder at løfte vores opgaver på. Og den ambition betyder, at der nu også mulighed for at vælge et bæredygtigt alternativ, når man skal købe en ny arbejdscomputer.

Afdelingen for digitalisering og koncernøkonomi har nemlig i samarbejde med Indkøb netop indgået en aftale med virksomheden Elitecom. De forhandler ’Circular computers’, som kan levere CO2-neutrale pc’er til en pris på godt det halve af, hvad en ny koster.

- Virksomheden køber tre år gamle maskiner, som de så at sige renser, renoverer og genskaber, så de får 97 pct. af en spritny computeres ydeevne, forklarer Mikkel Vestergaard Andersen, som har stået i spidsen for projektet med bæredygtig it.

Men det er ikke kun det, at de er brugt før, der gør pc’erne CO2-neutrale. Der plantes fem træer for hver computer, vi køber, hvilket faktisk giver et overskud ift. CO2-regnskabet. Det ’koster’ nemlig 360 tons CO2 at producere én pc, mens fem træer faktisk renser luften for 600 tons CO2.

Men hvem gider købe en tre år gammel pc – er den ikke allerede forældet, når man får den, kan man jo godt fristes til at spørge? Til det siger Mikkel Vestergaard Andersen:

- For det første er der jo rigtig mange af os, der hver dag arbejder på væsentligt ældre maskiner, uden det giver anledning til problemer. Men derudover er det jo det, der ligger i, at den genskabes. Den vil fungere helt som en spritny computer, og du vil ikke kunne mærke den mindste forskel i dit daglige brug. Dens levetid er faktisk også det samme, som hvis du vælger at købe en fabriksny.

Et reelt bæredygtigt alternativ

Det har ikke været helt let at finde den rette leverandør, for der er mange på markedet, som lokker med rigtig gode priser, men hvor det bæredygtige element er meget beskedent.

- Vi ville finde en leverandør, som kunne tilbyde os et reelt bæredygtigt alternativ. Mange reklamerer med, at du kan købe brugte pc’er, og selvom det selvfølgelig altid er godt med genbrug, så bliver en maskine jo ikke CO2-neutral, alene fordi den er brugt. Vi ville have en leverandør, som også leverer nogle positive, etiske og miljømæssige resultater, som vi som firma kan stå bagved. Og så skal det rent økonomisk give mening for os. Og der er Circular computers bare uden sammenligning de bedste på markedet pt, forklarer Mikkel Vestergaard Andersen.