Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Se billederne fra kickoff

Klik på pilene eller swipe for flere billeder. Fotograf: Jacob Ljørring

Almenkompas JL 8562 Lowres
Almenkompas JL 8571 Lowres
Almenkompas JL 8627 Lowres
Almenkompas JL 8653 Lowres
Almenkompas JL 8722 Lowres
Almenkompas JL 8795 Lowres
Almenkompas JL 8826 Lowres
Almenkompas JL 8957 Lowres
Almenkompas JL 9076 Lowres
Almenkompas JL 9239 Lowres
Almenkompas JL 9296 Lowres
Almenkompas JL 9476 Lowres
Almenkompas JL 9564 Lowres
Almenkompas JL 9585 Lowres
Almenkompas JL 9598 Lowres

Salen var fyldt til bristepunktet, og energien var i top fra morgenstunden i Nykredits hovedkvarter på havnefronten i København. Deltagere med mange forskellige baggrunde var nysgerrige efter at høre mere om arbejdet med at finde en fælles standard for arbejdet med bæredygtighed og ESG-rapportering i den almene branche.

Domea.dk er en del af partnerkredsen, og projektet har fået opbakning og økonomisk støtte fra Landsbyggefonden og Forenet Kredit. Med i partnerkredsen er også BL – Danmarks almene boliger.

Til kickoff fortalte partnerne bag projektet, hvorfor det er vigtigt at forene branchen nu. Og de rakte ud til branchen for at få de nødvendige perspektiver og input, som skal sikre, at projektet kan folde sig ud og gøre gavn på tværs af den samlede almene branche.

- Arbejdet med bæredygtighed i den almene branche skal være lige så naturligt, som når vi rapporterer på økonomi. Med AlmenKompas kommer vi til – på alle niveauer – at arbejde meget mere databaseret med bæredygtighed. Vi skal vide, hvilke indsatser der giver mening at arbejde med, og hvilken effekt de har, forklarede administrerende direktør Thomas Holluf Nielsen fra sin plads i panelet på scenen.

Spørgelyst og gode input

Efter paneldebatten præsenterede AlmenKompas’ sekretariatschef, Ulla Jensen, projektets rammer og vigtigheden af en bred inddragelse. Straks efter blev der sat handling bag ordene, da deltagerne blev bedt om selv om levere input til det videre arbejde.

Både spørgelyst og vilje til at gå aktivt ind i det kommende arbejde var stor, og sekretariatet fik masser af bidrag at arbejde videre ud fra.

Der arbejdes i to parallelle spor: et med at indsamle og systematisere data og et med involvering af de mange aktører, som skal arbejde ud fra den fælles standard og med de værktøjer, der bliver udviklet.

Selv om AlmenKompas har en horisont på tre år som projekt, vil de første resultater af arbejdet allerede blive præsenteret i andet halvår af 2024. I første omgang bliver det en udmelding af de målepunkter, som bliver vedtaget for arbejdet med bæredygtighed – både hvad angår E (miljø), S (sociale indsatser) og G (de ledelsesmæssige forhold).