Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der er stor forskel på, hvor lang ventetid der er på at få tilbudt en ledig bolig. Men langt fra alle boliger bærer rundt på 30 års ventetid, der er også boliger flere steder i landet, som står ledige nu.

Klik dig videre til de ledige boliger i banneret her, og læs under banneret, hvordan du reserverer en ledig bolig.

Her kan du se udvalgte almene boliger, som står ledige nu og er klar til nye beboere. Klik på pilen herover, og vælg region.
Se alle ledige boliger

Sådan reserverer du en ledig bolig

Hvis du finder en ledig bolig, som du er interesseret i, kan du kontakte os. Se kontaktoplysninger i bunden af siden. Du kan også søge boligen ved at ’lægge den i kurven’ på Lejeboligen.nu, hvor du kan se boligerne. Se, hvordan du bruger Lejeboligen.nu og søger en bolig, her.

Stå gratis på venteliste

Selvom du viser interesse for en ledig bolig, kan du dog ikke være sikker på at få den tilbudt. Der kan være nogen, som har kontaktet os før dig, fordi de er interesseret i boligen. Det vil vi kunne se, når du søger boligen. Sker det, at der står nogen i køen foran dig, skriver vi dig på ventelisten i to måneder gratis (det koster ellers 190 kr. om året at stå på venteliste), så du kan blive tilbudt boligen, hvis den eller dem foran dig, siger nej til den.

Går der to måneder, uden du har fået tilbud om en ledig bolig, sender vi dig et girokort på 190 kr., som du kan betale, hvis du ønsker at blive ved med at stå på ventelisten. Gør du det, beholder du din anciennitet på de to måneder. Læs mere om ventelisteprincippet her.

Søg boliger med kort ventetid

Vi har også flere boliger med kort ventetid, som bliver ledige inden for overskuelig fremtid. ’Kort ventetid’ betyder som udgangspunkt en forventet ventetid på mindre end 1 år.

Boliger med kort ventetid søger du ved at ’lægge boligen i kurven’ på Lejeboligen.nu. Få en guide til at søge bolig her.

Dine muligheder for en hurtig løsning

Hvis du har brug for en bolig hurtigt, kan du – ud over at søge en ledig bolig – undersøge, om du er berettiget til at rykke op på ventelisten til en bolig via det, der hedder fleksibel udlejning, som nogle boligafdelinger tilbyder. Der er en række kriterier, du skal opfylde for at være berettiget til fleksibel udlejning. Det er kommunen og de enkelte boligselskaber, der bestemmer kriterierne, og de kan variere fra kommune til kommune. 

Kriterierne kunne fx være:

  • Hvis du arbejder i en anden kommune end den, du bor i
  • Hvis du er under uddannelse
  • Hvis du er blevet skilt for nylig
  • Hvis du gerne vil flytte til en ældrevenlig bolig

Du kan se på boligbeskrivelsen på Lejeboligen.nu, hvis boligafdelingen giver mulighed for fleksibel udlejning.
Det koster et gebyr, hvis du vil skrives op på ventelisten efter reglerne om fleksibel udlejning.

Til toppen

Kontakt os

Få hjælp til at søge bolig her

Ring til Kundeservice

Mandag-Torsdag: 8.00-20.00

Fredag: 8.00-16.00