Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Når du bor i en bolig, som Domea.dk administrerer, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg og sikker i dit hjem. Og det kan egentlig siges ret enkelt: Hav altid en indboforsikring, opsæt røgalarmer, grill aldrig indendørs, aflås dit hjem og brug nabohjælp.

Husk indboforsikringen

Det er vigtigt, at du har en privat indboforsikring. Det kan være dyrt ikke at være forsikret eller at være underforsikret, hvis din bolig bliver skadet af fx brand. Dit boligselskab dækker kun skader på selve ejendommen og ikke dit private indbo eller udgifter til evt. genhusning.

Det er derfor en god idé at kende værdien af dit indbo, så du får den rigtige dækning, og hverken er over- eller underforsikret. Du kan tjekke her, om du er forsikret korrekt:

Skema til beregning af indbo

Undgå brand

Hvert år dør 70-80 mennesker i Danmark i en brand, og op imod 82% af dem havde ingen røgalarm. Så det allerførste råd er: 

  • Anskaf dig en røgalarm.
  • Sæt gerne en op i alle soverum.
  • Test røgalarmen en gang om måneden.
  • Skift batteri en gang om året.

Derudover er der en lang række andre forholdsregler, der er gode at tage. Se dem her:

Gode råd om brandsikkerhed

Vil du tjekke op på din brandsikkerhed, kan du få et overblik på listen her:

Bor du brandsikkert?

Undgå indbrud

Du kan selv være med til at minimere risikoen for indbrud i dit hjem.
Der bliver i gennemsnit begået næsten 90 indbrud i Danmark hver dag året rundt, og langt under 10% af dem bliver opklaret. Tyvene har simpelthen for let spil – men små ting kan gøre en forskel, så tyvene ikke inviterer sig selv indenfor hos netop dig.

 

  • Tænd lyset i et par værelser, og lad din radio stå tændt, når du ikke er hjemme om aftenen.
  • Bed din nabo om at holde øje med boligen og tømme postkasse jævnligt, når du er væk i flere dage.
  • Sørg for at døre og vinduer er forsvarligt lukket og låst, når du forlader dit hjem.
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Stil de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.

Nabohjælp er generelt en effektiv måde at forbygge indbrud på og skabe mere tryghed i området. Den kan forhindre hvert fjerde indbrud.

Læs mere om nabohjælp her
Læs mere om indbrudssikring her

Til toppen