Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Boligafdelingerne Gadehavegård, Charlottekvarteret og Taastrupgaard skal være en del af Realdanias projekt ’By i Balance’. Det skal ske ved hjælp af konkrete langsigtede tiltag, som skal udvikle områderne til at blive mere attraktive steder at bo.

Alt dette er i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, lokale politikere, beboerdemokrater og boligselskaberne VIBO og KAB, der er en del af et større initiativ, hvor målet er, at der i 2020 ikke længere skal være boligområder i kommunen på listen over udsatte boligområder.

Inspiration fra Lyon

I forbindelse med den overordnede kommunale indsats, der skal nedbringe antallet af udsatte boligområder, har chefkonsulent Julie Skoven været på studietur i Lyon.
Sammen med byggechef Charlotte Nørbak, projektleder Henrik Skov, kundechef Carsten Pedersen samt beboerdemokraterne Susanne Hansen og Pia Von Bentzen, har Julie været ude og se på boligområder i Lyon.

Der har et samarbejde mellem stat, kommune, private investorer og franske boligorganisationer gjort sig erfaringer med at forvandle udsatte boligområder til mere blandede boligområder med en social balance. Det har sat tankerne i gang om, hvordan Gadehavegård og Charlottekvarteret skal udvikle sig i de kommende år.

— Vi er blevet inspireret af boligområderne i Lyon på den måde, at de bruger stor variation i sammensætningen af bygninger indenfor samme afdeling. Boligerne er ikke ens, beplantningen er ikke ens, og det ligner ikke, at bygningerne nødvendigvis er en del af den samme afdeling; det ligner mere en normal del af byen end et alment boligområde. Den variation i bybilledet vil vi gerne lægge vægt på i den kommende udvikling, siger Julie.

Team sikrer mangfoldigt boligområde

Projektet i Høje Taastrup kommer ikke kun til at have fokus på bygningerne. Derfor er det næste skridt i processen, at der skal udvælges et team, som skal udvikle langsigtede strategiske planer for Gadehavegård og Charlottekvarteret samt for områdernes samspil med de omkringliggende omgivelser.

— Holdet kommer formentlig til at bestå af en blanding af arkitekter, sociologer, antropologer og byplanlæggere for at sikre, at udviklingen af områderne ikke kun kommer til at handle om bygninger men også om alt det, der ligger udenom, siger Julie.

For uddannelse, beskæftigelse og inkluderende fællesskaber skal også indtænkes. Når området er åbent og imødekommende, så er der mindre sandsynlighed for, at det bliver til et udsat boligområde. Det så repræsentanterne fra Domea.dk i Lyon, hvor der blev arbejdet hårdt for, at boligområderne ikke lå for sig selv, men at de var en åben del af det omkringliggende område.

— De var rigtig gode til at forbinde de forskellige bydele med veje og til at bringe nye virksomheder samt kultur- og sportsfaciliteter ind i boligområderne, så der også kom folk udefra ind i de her boligområder, som før var meget isolerede fra resten af byen, og det er vigtigt, siger Julie.

Hvis du leder efter ungdomsbolig, er her 5 tips til at søge ungdomsbolig.
Du kan læse mere om at bo i almen bolig her