Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Beboerne er proaktive, de er engagerede, og de ved, hvordan man skaber resultater. Det var tydeligt på Domea.dks årlige Landskonference, hvor engagerede beboerdemokrater strømmede ind fra hele landet for at se, hvad der rører sig i organisationen. Og måske for at tage noget inspiration fra de andre boligafdelinger med hjem.

For beboerdemokraterne er enige:

– Man kan få indflydelse, og det rykker noget, at man deltager, siger Jane Pedersen, som er medlem af afdelingsbestyrelsen i Villabyerne i Solrød samt organisationsbestyrelsen i Villabyernes Boligselskab.

Man må gøre en indsats selv

En holdning, der bakkes op af adskillige andre beboerdemokrater på Landskonferencen. De kan mærke, at der sker noget, når de engagerer sig. Og det kan være essentielt at gøre det, hvis man har en vision, mener Søren Bøckhaus Thormann, som er bestyrelsesformand i Haragergård i Helsinge og medlem i organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Rosenvænget:

– Man må gøre en indsats selv, hvis man vil have tingene til at ske. Tidligere skete der ikke noget hos os. Nu har vi fx fået strammet op på legepladserne og lavet toiletter, siger han.

Klik her for at læse mere om, hvad beboerne i Haragergård har påvirket gennem beboerdemokratiet

Hårdt arbejde belønnes

Beboerdemokraterne fik rig mulighed for at tage inspiration med hjem til afdelingerne, da der på Landskonferencen var stande til stede for fx køkkenfirmaer og tv-udbydere, som kunne sætte tankerne i gang hos beboerdemokraterne.

Men den største inspiration kunne nok findes, da Domea.dk Prisens vindere blev udnævnt: Her viste de vindende boligafdelinger, at man, udover at skabe fællesskab gennem beboerdemokratisk engagement med en god omgang fællesspisning, også kan få indflydelse på forbedringer i afdelingerne som besparelser på el eller indkøb af en hjertestarter.

To af Domea.dk Prisen-vinderne modtog udover prisen en pengepræmie på henholdsvis 10.000 og 20.000 kroner, som skal bruges på afdelingen til at fortsætte det gode arbejde i beboerdemokratiet.