Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der var både rejehop og jubeludbrud, da Domea.dk på sin årlige landskonference i Nyborg fredag den 9. juni 2017 uddelte Domea.dk Prisen, som hylder lokale ildsjæle i boligafdelingerne.

20.000 kroner stod der på checken til vinderen, afdeling 13, Vestergade, i Kerteminde-Munkebo Boligselskab, der er en aktiv og ambitiøs afdeling, som både gør en forskel for miljøet og for hinanden.

- Det er en stor gave, og den betyder, at vi fortsætter engagementet, fordi vi nu har midler til det, fortalte en glad Hanne Dorethe Pannerup, der sammen med Ulla Eithz og Henning Mortensen repræsenterede beboerne i Vestergade ved Landskonferencen.

- Det er også et klap på skulderen. Det betyder, at vores anstrengelser og fælles engagement bærer frugt, supplerede Ulla Eithz, der er enig med Hanne Dorethe Pannerup om, at anerkendelsen også giver lyst til at blive ved.

Regnvandstønder og røgalarmer

Hanne, Ulla og Henning er nogle af dem, der er gået forrest i deres boligafdeling, hvor man især har fokus på sikkerhed, energi og miljø. Der er etableret regnvandstønder til gavn for alle beboere, opsat røgalarmer, og afdelingen har haft et fokus på energiforbruget, der har betydet, at den sparer 10.000 kroner om året på udgifter til fælles el.

I Vestergade har man desuden indgået et samarbejde med den lokale produktionsskole, som skal sikre, at beboerne får information om, hvordan de bedst muligt håndterer affald.

Nyt fælles uderum

I det hele taget fungerer beboerdemokratiet fantastisk i Vestergade i Kerteminde-Munkebo Boligselskab, hvor man involverer sig i hinandens liv og hverdag i boligafdelingen. Og de ved også allerede, hvad de 20.000 kroner skal bruges til.

- Vi vil lave et nyt fælles uderum, som alle beboere kan bruge. Og så kan det være, vi køber en ekstra flaske vin til sommerfesten, fortalte Hanne Dorethe Pannerup.

Beboerne har nemlig også fokus på at gøre noget godt og hyggeligt for og med hinanden. De har fællesspisning, også uden for boligområdet, og de har fælles havedage og hjælper hinanden.