Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Fredag den 9. juni blev der på Nyborg Strand afholdt Garantforsamling, Repræsentantskabsmøde og Landskonference i Domea.dk. Ved repræsentantskabsmødet blev Jens-Anker Gjelstrup genvalgt som formand.

Domea.dk er non-profit og er en af Danmarks største bygge- og boligadministrationer af almene boliger. Domea.dk hjælper de almene boligorganisationer med at skabe gode og trygge boliger, som helt almindelige mennesker har råd til at bo i.

Bestyrelsen i Domea.dk er demokratisk valgt og repræsenterer beboerne i de almene boliger i hele landet. Domea.dk Byggeri har pt. 13 mia. kroner i byggepipeline på vegne af boligorganisationer, der renoverer eller bygger nye boligafdelinger.

Stort ansvar

Jens-Anker er 59 år og kommer fra Vejle. Han er til daglig virksomhedskonsulent i Jobcenter Horsens og formand for organisationsbestyrelsen i Domea Vejle-Børkop. Desuden er han afdelingsformand for boligafdelingerne Egely Allé og Vindinggårdparken i Domea Vejle-Børkop. Jens-Anker har været bestyrelsesformand i Domea.dk siden 2015.

- Jeg er naturligvis stolt over og glad for, at et enigt repræsentantskab har peget på mig som formand. Det betyder, at jeg har 100 procent opbakning fra baglandet, og det ser jeg som en stor tillidserklæring. Men det betyder også, at jeg nu har et stort ansvar på mine skuldre, fortæller Jens-Anker Gjelstrup.

Om sine visioner som bestyrelsesformand siger han:

- Vi skal fortsætte med at udvikle Domea.dk, så vi sikrer helt almindelige mennesker et hjem, de har råd til at bo i. Regeringen har besluttet, at den almene branche skal effektiviseres med 1,5 mia. kr. frem mod 2020. Det svarer i Domea.dk til 125 mio. kroner - eller en huslejereduktion på 250 kroner pr måned pr bolig.

Vi skal udfordre den almene branche

Den målsætning er Jens-Anker Gjelstrup ikke i tvivl om vil blive indfriet:

- Det handler om, at vi skal være flere kunder i butikken, så vi er flere om at betale regningen for bl.a. driften, men det handler også om, at vi skal effektivisere. Vi skal finde smartere måder at gøre tingene på. Fx i forhold til it og digitalisering, men også i forhold til driften af vores boligafdelinger. Vi skal være endnu mere moderne og digitale, men stadig med respekt for historie og traditioner. Vi skal værne om den almene branche - men også udfordre den, siger han.

En del af Domea.dks strategi for 2016-2017 er netop at udvikle flere digitale løsninger til boligadministration, som kunder kan købe sig ind på.

- Domea.dk er i forvejen helt fremme i bussen, når det kommer til boligadministration og moderne, digitale løsninger, og den udvikling skal vi i bestyrelsen blive ved med at støtte, så beboerne får den bedste service og kvalitet til så lav en husleje som muligt, siger Jens-Anker Gjelstrup.

Derfor er planen også klar:

- Jeg ser frem til, at vi i bestyrelsen nu skal medvirke til, at Domea.dk kan gøre tingene både billigere og smartere. Og jeg ser ligeledes frem til, at vi nu skal ud i landet og lave et stykke rugbrødsarbejde for at fortælle andre boligorganisationer, at det er godt at være på hold med os. Den almene boligbranche har behov for at konsolidere sig, uden at boligorganisationerne går på kompromis med selvstændighed, kultur eller traditioner, slutter han.

Du kan se organisationsstrukturen i Domea.dk her