Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Byggeriet er det første almene byggeri i Nordhavnen og dermed kommer der også boliger i Indre Nordhavn, som kan betales af almindelig lønindkomster. Men selvom boligerne er almene og dermed langt billigere end områdets øvrige boliger, er der stadigvæk lagt vægt på høj kvalitet - både i materialevalg og i arkitektur - og man kan ikke med det blotte øje se, at der er så stor forskel på, hvad det koster at bo i de enkelte lejligheder.

– Vi er stolte over at kunne bygge i så attraktivt et kvarter i så høj en kvalitet og med så gennemført en arkitektur. Der er arbejdet meget med facader og karréer, så de almene boliger fletter sig sammen med områdets øvrige byggerier. Vi vil her levere et byggeri produkt, som de kommende beboere og brugere af området vil blive glade for, og som vil falde godt ind i dette spændende boligmiljø midt i Københavns maritime historie, siger Preben Stampe Rasmussen, næstformand for Boligselskabet Domea København.

Spektakulære boliger

Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og KHS Arkitekter og er beliggende i det såkaldte Århusgadekvarter i den indre del af Københavns Nordhavn.
 

– Nordhavnen er jo et spændende nyt kvarter, hvor der også pt. bygges nogle af Københavns dyreste og mest spektakulære boliger. Vi er glade for, at Domea.dk har fået den betroede opgave det er, at bygge almene boliger i dette kvarter, som har så mange indlysende gode kvaliteter. I Domea.dk lægger stor vægt på, at skabe rammer for godt naboskab og det gode boligliv. Det betyder faktisk meget for os, når vi planlægger et byggeri - og det har også betydet noget for os i Nordhavnen, siger Charlotte Nørbak, byggechef hos Domea.dk.

Erhverv, daginstitution, café og restaurant, nyttehaver mv.

Byggeriet vil - udover at være boliger i høj kvalitet - samtidig også tilgodese Københavns Kommunes behov for byggeri af både servicelov-boliger samt en integreret daginstitution. Derudover vil der bygges erhvervslokaler med plads til f.eks. café og restaurant o.l. I forbindelse med boligerne etableres grønne fællesarealer i forskellige størrelser, som skal understøtte beboernes forskellige behov med alt fra nyttehaver til legearealer.
 
Ifølge byplanlæggerne bygger kvarterets karakter på områdets lange historie og stærke identitet. Området rummer et særligt bymæssigt og kulturhistorisk miljø med bevaringsværdige bygninger, små stræder og en synlig fortælling om stedets fortid. Store dele af karakteren bevares selvom området omdannes til et blandet nyt byområde.

Hvis du leder efter ungdomsbolig, er her 5 tips til at søge ungdomsbolig.
Du kan læse mere om at bo i almen bolig her