Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Et velfungerende beboerdemokrati kræver en velfungerende afdelingsbestyrelse. Og en velfungerende afdelingsbestyrelse kræver nogle medlemmer, der ved, hvorfor de sidder der. Er du ny i bestyrelsen, er det fuldt forståeligt, hvis du endnu ikke helt har tjek på, hvad din nye rolle indebærer. Men det er der råd for.

Domea.dk afholder over det næste halve år kurset ’Introduktion til bestyrelsesarbejdet – kom godt i gang’ flere gange. Hvis du er hurtig, kan du lige nå at tilmelde dig det første i rækken, som finder sted i Høje-Taastrup onsdag den 31. oktober. Fristen er den 25. oktober. Det næste afholdes i Vejle den 6. november. Se flere datoer i boksen.

Hvis du har siddet i en afdelingsbestyrelse i et stykke tid og trænger til en opfrisker, er du også velkommen på kurset.

Få styr på din rolle

Som valgt bestyrelsesmedlem i din boligafdeling repræsenterer du de andre beboere. Du er talerøret, der kan fortælle boligorganisationen og Domea.dk, hvad der er vigtigt for netop jer. Du sætter ord på jeres drømme og visioner for boligområdet. Men bestyrelsen er fx også vært for de andre beboere ved afdelingsmødet.

Det er noget af det, du kan blive klogere på på kurset, hvor du også får en introduktion til den almene sektor, som godt kan virke lidt overvældende med sine mange aktører. Du får overblik over boligorganisationens opbygning og lærer om samarbejdet mellem beboere, afdelinger, boligorganisationen og Domea.dk.

Erfaringer fra tidligere viser, at deltagerne går fra kurset og føler sig bedre klædt på til bestyrelsesarbejdet og er trygge ved deres nye rolle i boligafdelingen.

Andre kurser

Vi udbyder også andre kurser. Kurset ’Basal boligøkonomi’ er oplagt at tage på efter introduktionen til beboerdemokratiet. Her får du en forståelse for afdelingens og boligorganisationens økonomi og finder ud af, hvad du kan påvirke, og hvad du ikke kan påvirke. Se datoerne i boksen.

I november (Høje-Taastrup) og januar (Vejle) har du desuden mulighed for at deltage på vores bygherrekursus. Det er for dig, der er involveret i en byggesag i jeres boligafdeling gennem et byggeudvalg eller boligorganisationens bestyrelse. Læs mere, og tilmeld dig her.