Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der er ingen tvivl om, at Ebbe Rasmussen nyder stor respekt og anerkendelse blandt naboer og andre beboere i boligafdelingen Emil Møllersgade/Godsbanegade i Horsens. Han går ikke bare forrest som formand for den almene boligafdeling, han yder en kæmpe social indsats.

Det er også baggrunden for, at Ebbe Rasmussen den 1. juni modtog Domea.dk Prisen og en check på 10.000 kr. ved den almene bygge- og boligadministration Domea.dks årlige Landskonference. Prisen går til en ildsjæl, der gør en forskel for sit boligområde – og i den ånd er pengene også øremærket en aktivitet i boligafdelingen, der er en del af Boligselskabet Domea Horsens.

- Jeg er overrasket og glad – og meget ydmyg. Og det kræver jo, at jeg bliver ved. Men jeg kan lide det, og prisen viser, at jeg gør noget rigtigt, siger Ebbe Rasmussen.

Foredrag og ture

Tirsdag og torsdag hver anden uge har Ebbe Rasmussen arrangeret kaffe og rundstykker for dem i afdelingen, der har lyst til at være med. Typisk er de omkring 15 beboere. Det koster 5 kr. pr. gang – så løber det lige rundt. Beboerne taler om løst og fast til Beboerhygge – eller også viser Ebbe billeder og fortæller om en af de mange ferier, han og Fru Birthe tager på.

– Jeg er udadvendt og vil gerne gøre noget for andre. Birthe siger, jeg har et hjælpe-gen, siger Ebbe.

Og noget tyder på, Birthe har ret. Ebbe er altid klar til at hjælpe, om det er med it-udfordringer eller drillende køkkenskabe, eller når han arrangerer foredrag og beboerture.

Beboerne har bl.a. besøgt en retssal under en sag, fået taletid med anklageren, talt med en indsat i fængslet, haft foredrag med en fængselsbetjent, en bedemand, en tidligere borgmester og meget andet. Arrangementer, som op imod 65 beboere deltager i.

- Jeg synes, det er en bestyrelsesopgave at sørge for et godt fællesskab, siger Ebbe Rasmussen, der har siddet som formand for afdelingen i et års tid.

Og den indstilling går ikke ubemærket hen hos beboerne.

”Ebbe har altid noget nyt i støbeskeen …” står der bl.a. i en af de mange indstillinger af Ebbe Rasmussen til prisen. Og ja, selvfølgelig har Ebbe det. Når sommerferie-sæsonen er slut, har han i august arrangeret et besøg på Jysks computerstyrede højlager i Uldum for de beboere, der vil med.

Gode ideer efterlyses

Men hvad skal de 10.000 kr., der fulgte med prisen, bruges til?
Det vil Ebbe Rasmussen ikke selv bestemme. Han har netop skrevet et opslag på boligafdelingens Facebook-side og efterlyst ideer. Én ting ved han dog:

– Det skal være noget, alle synes er rart.