Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

- Det bobler stadig i maven, og jeg glæder mig til at glæde beboerne.

Ordene er Eva Pedersens. Og grunden til boblerne er den pris på 10.000 kr., hun netop har modtaget.

Eva Pedersen på 73 år bor i seniorbofællesskabet på Slotsbryggen i Nykøbing Falster, der er en del af boligafdelingen Bymidten under Boligselskabet Vendersbo.

Udover at være næstformand i afdelingen er hun beboerrådsformand i seniorfællesskabet – og det er det store arbejde, hun ligger i fællesskabet, som hun på Domea.dks Landskonference den 1. juni modtog Domea.dk Prisen for.

Prisen gives til en ildsjæl, der gør en forskel i sit lokale boligområde – og det gør Eva Pedersen.

I den oprindelige indstilling fra beboerne i seniorbofællesskabet blev en lang række konkrete tiltag, som Eva står bag, listet, og indstillingen rundet af med:

”Hun er den ildsjæl, der gør vores sted til et dejligt trygt sted at bo, og hendes store arbejde er en inspiration for os alle.”

Det, jeg giver, får jeg tilbage

Seniorbofællesskabet består af 21 lejemål, og derudover er der 26 ejerboliger i området. Eva er grundpillen i den store følelse af samhørighed, der er i nabolaget, hvor mange bor alene.

Hun sørger for, at alle har det godt, kommer på sygebesøg, spørger ind, yder it-hjælp, står bag en café, arrangerer restaurantbesøg, laver hensynstagende motion for beboerne hver uge, arrangerer busrejser til udlandet og meget andet.

Men hvor får hun energien fra?

- Det, jeg giver, får jeg dobbelt tilbage. Jeg ser smil og glade ansigter. Det er det, der driver mig. Jeg både ser, hører og mærker taknemmeligheden hele tiden – og så elsker jeg mennesker, især ældre mennesker, fortæller Eva Pedersen, der i mange år arbejdede på plejecentre og derudover altid har arbejdet frivilligt.

På tur for pengene

De 10.000 kr., som fulgte med prisen, er øremærket en aktivitet i seniorbofællesskabet, og Eva Pedersen er allerede i gang med at undersøge mulighederne for at gøre noget større, end der ellers er mulighed for i hverdagen – noget, der kan glæde beboerne.

- Det har været et ønske i mange år at komme på bustur til Knuthenborg Safaripark. Flere af beboerne har været der for mange år siden og vil rigtig gerne tilbage, også fordi de her har mulighed for at sidde stille og roligt i en bus, fortæller Eva Pedersen, der allerede har fået tilsagn fra sin 95-årige nabo, Ebba, som ellers ikke kommer meget ud – og som Eva i øvrigt besøger hver dag. Hvis det er muligt, vil Ebba gerne med.

Planen for turen er frokost og guidet tur gennem parken – hvis ellers pengene rækker.