Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Om godt en måned er der sommerfest i den almene boligafdeling Tønder-Rømø Byhuse, der holder til på Gørrismarksvej og Ulriks Allé i Tønder. Og som altid bliver den holdt på græsplænen bag kontorbygningen – hvis ellers vejret tillader det. Men i år er beboerne måske knap så afhængige af vejret, i hvert fald hvis de når at købe de tre store parasoller, de drømmer om.

Parasollerne er blevet en mulighed, efter beboerrådet i afdelingen er blevet belønnet med Domea.dk Prisen og 20.000 kr. De aktive beboere, der sidder i beboerrådet, var den 1. juni på scenen ved den almene bygge- og boligadministration Domea.dks årlige landskonference og modtage prisen for det store arbejde, de ligger i boligafdelingen, der hører under Tønder Boligselskab.

Sommerfesten er et af de arrangementer, de står bag – og meter-brede parasoller vil gøre dagen mere behagelig, hvis den bagende sol over Danmark fortsætter. Og selvom der allerede er styr på grillen til dagen, snakker beboerne også om at købe en gasgrill for nogle af præmiepengene.

Et skulderklap

Ægteparret Karin og Jens Jæger Knudsen har boet i Tønder-Rømø Byhuse i fire år og har siddet i beboerrådet i tre.

– Det startede med, at vi hjalp til ved festerne – og så griber sagen jo om sig, som Jens Jæger Knudsen fortæller om sin vej ind i beboerrådet.

Han kalder det et skulderklap, at rådet nu har modtaget den store af de i alt tre Domea.dk Priser, der blev uddelt den 1. juni.

Udover sommerfesten står rådet bag et forårsarrangement, hvor der er bl.a. bliver afholdt et miniårsmøde, arrangeret bankospil, mad og hyggeligt samvær; samt en julefrokost i november.

Nabohjælp og velkomst

Det er ikke kun fester, beboerne i Tønder-Rømø Huse samles om. Beboerrådet har også sørget for at slå et slag for trygheden i boligområdet, hvor de har Nabohjælp, ligesom nye beboere bliver budt velkommen med blomster og en personlig velkomsthilsen.

I det hele taget er det gode boligliv på dagsordenen for beboerrådet, der samler beboerne til sommerfest den 17. juli 2018. Forhåbentlig i svalende skygge fra nyindkøbte parasoller.