Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Der var bragende bifald og konfetti til den store guldmedalje, da tre tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer blev kaldt på scenen ved Domea.dks Landskonference i Nyborg på Fyn den 5. april.

På vegne af hele bestyrelsen i den almene boligafdeling Gadehavegård i Høje-Taastrup modtog Jesper Jensen, Pia von Benzon og Alice Jensen Domea.dk Prisen og 40.000 kroner for det store arbejde, de lægger i deres boligområde.
Bestyrelsen består derudover af Ibrahim El-Khatib (formand) og Fazilet Sahin.

Prisen gives til en ildsjæl eller en gruppe af ildsjæle, der gør en afgørende forskel i sin lokale, almene boligafdeling eller -organisation.

Og i sin tale til og om vinderen lagde formanden for Domea.dk, Poul Rasmussen, da også vægt på den gennemslagskraft og det engagement, bestyrelsesmedlemmerne har i alt, hvad de gør.

En af dem er Jesper Jensen.

- Det er en stor anerkendelse at få prisen, og vi er meget beærede over, at en beboer har tænkt på os, siger Jesper Jensen med henvisning til, at det er en af afdelingens beboere, der har indstillet bestyrelsen til prisen.

Inspiration til det fremtidige Gadehavegård

Gadehavegård er på regeringens såkaldt hårde ghettoliste og rammes dermed bl.a. af det krav, der betyder, at 60% af boligerne i princippet skal rives ned. Men den udsigt lader afdelingsbestyrelsen i det almene boligområde sig ikke begrænse af. Tværtimod.

Og det er netop i forhold til helheds- og udviklingsplanen, der ligger for området, at prisen på de 40.000 kr. kommer til at gøre gavn.

- Vi vil gerne klædes ordentligt på for at gøre vores boligområde til et endnu bedre sted at bo. Så planen er foreløbig at tage på studietur og samle inspiration til Gadehavegård, fortæller Jesper Jensen.

Afdelingsbestyrelsen har tidligere været på en større studietur til Amsterdam, hvor også medarbejdere fra den sociale helhedsplan og fra driftskontoret var med for at få mest muligt udbytte af turen.

- Vi så en masse bymiljøer i Amsterdam, der var meget relevante for os. Det er sådan noget, vi gerne vil med Gadehavegård. Blandet bebyggelse med rækkehuse og blokke osv. Det var til stor inspiration, siger Jesper Jensen, der fortæller, at afdelingsbestyrelsesmedlemmerne tog deres oplevelser med hjem og inddrog dem i workshops for beboerne.

Næste inspirationstur er allerede planlagt til maj, hvor afdelingsbestyrelsen bl.a. skal besøge Gellerupparken ved Aarhus.

Involvering af beboerne

Blandt beboerne er der en opfattelse af, at de hele tiden bliver involveret i bestyrelsens arbejde.

’Ghettoplanen fylder meget, og afdelingsbestyrelsen gør en kæmpe indsats for at informere og inddrage bekymrede beboere’, står der bl.a. i indstillingen til prisen.

Beboerne bliver i det hele taget taget med på råd i forhold til den helhedsplan, der ligger i afdelingen. Afdelingsbestyrelsen holder workshops, så beboerne kan få indflydelse på fx de nye badeværelser og facader. De involverer beboerne i planerne for udendørsarealerne og står for tryghedsskabende tiltag som lavere hække, man kan kigge henover, bedre belysning osv. De samarbejder med projektet Nabohjælp osv.

Bestyrelsen engagerer sig politisk og i medierne for at råbe magthaverne op. For beboerne elsker at bo i Gadehavegård og kalder boligområdet for ’Danmarks smukkeste ghetto’.

Sociale arrangementer

Men det er ikke ghettoplan det hele. Afdelingsbestyrelsen står bag mange sociale aktiviteter som biografture, foredrag, familieture, vinsmagning, sommerfest, Mortens aften-arrangement, julehygge osv.

Og så er de verdensmestre i at effektivisere driften og spare, hvor det giver mening, så beboernes husleje holdes i ro. Faktisk er det lykkedes afdelingsbestyrelsen at spare små 5 millioner kroner om året på driftsbudgettet.