Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

I Hjørring Kommune har de et problem. Der er for få unge til at overtage jobbene efter de store årgange, der i de kommende år er på vej på pension. Samtidig er der stigende ledighed blandt dem, der i disse år afslutter deres uddannelse og dimitterer fra de videregående uddannelser.

Det betyder, at man på én og samme tid skal bekæmpe ledigheden blandt unge og samtidig sikre, at der ikke bliver mangel på arbejdskraft i fremtiden. Det er en stor mundfuld, men Hjørring Kommunes byråd besluttede sidste år, at noget skulle gøres, for at sikre kommunens unge den rigtige uddannelse.

Derfor oprettede man Ungegarantien, der skal styrke de unge i deres uddannelses- og jobvalg, så de er klædt rigtig godt på til det arbejdsmarked, som har så stærkt brug for dem.

"Vi har meget at byde på"

Servicecenter Bolig Nord ligger Hjørring og centret betjener en række boligorganisationer i Nordjylland. Servicecentret har valgt at deltage i Ungegarantiens arbejde og hjælpe Hjørrings unge med at finde den rette hylde på arbejdsmarkedet og samtidig vise, at der er mange spændende job i den almene branche.

”Vi på Servicecenter Bolig Nord er blevet Garantipartner. Her forpligter vi os til at hjælpe de unge mennesker, der henvender sig med at forfølge deres drømme om uddannelse, praktikplads eller job. Her på servicecenteret har vi meget at byde på og vi inviterer de unge indenfor, så de kan se hvad vi er for en virksomhed," siger Anne Bundgaard Jensen, der er servicekoordinator i Servicecenter Bolig Nord og som står for kontakten til de unge og arbejdet med Ungegarantien.

Investering, der forpligter

Som partner i projektet forpligter man sig til at tage imod skoleklasser, der gerne vil på besøg og tage ud på skoler og fortælle om job- og uddannelsesmuligheder. Desuden er der uddannelsesmesser, hvor Ungegarantien også inviterer partnerne til at deltage og hvor kommende erhvervspraktikanter kan snuse til de mange forskellige funktioner, et servicecenter under Domea.dk kan tilbyde – både i administrationen, som ejendomsfunktionær, eller håndværker.

”Vi får mange fordele af at være med i Ungegarantien. Det er en investering, vi som virksomhed gør i fremtiden. Det øger vores mulighed for at få kvalificeret arbejdskraft, men det er også en mulighed for at løfte et socialt ansvar overfor de unge og give dem en vigtig indsigt i arbejdslivet og nogle stærke kompetencer,” siger Anne Bundgaard Jensen, der ser frem til at deltage i samarbejdet.

Du kan læse mere om Ungegarantien her