Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Derfor har DFB, der er kunde hos Domea.dk besluttet, at stille lokaler til rådighed for et mobilt corona-testcenter.

De lokale boligafdelinger Charlottegården og Gadehavegård er gået aktivt ind i kampen mod corona. Ved at gøre plads til et mobilt testcenter, der er bevilget af Region Hovedstaden, håber man på at kunne hjælpe med at forhindre smitte i at sprede sig. Og den gestus er Pia Von Benzon, der tiltræder som formand i DFB til november glad for.

Hun bifalder de to lokale boligafdelingers samarbejde med Høje-Taastrup Kommune om hurtigt at oprette et mobilt testcenter, der skal sikre beboerne i de to boligområder – og andre i kommunen – muligheden for at få en coronatest i lokalområdet.

- Det giver god mening at teste, hvor folk bor tæt sammen. Og også at rykke ud til de beboere som måske ikke ellers ville have ladet sig teste. Samtidig skaber initiativet en lokal opmærksomhed i boligområdet om, at vi skal passe godt på os selv og vores naboer, siger Pia Von Benzon.

Tallene for smitten i Høje-Tåstrup Kommune viser, at en indsats er nødvendig og det har ikke tidligere været muligt at få lavet en test inden for kommunegrænsen. Den mulighed er der i den kommende uge i både Hedehusene og Høje-Taastrup.

Det mobile testcenter er et tilbud til alle kommunens borgere om at blive testet for corona, og man skal ikke bestille tid.

Man kan blive testet mandag, tirsdag og onsdag i Aktivitetshuset, Charlotteager 122.

Efter tre dage i Hedehusene flytter testcentret til Beboerhuset, Øksen 33 i Gadehavegård tæt på Høje-Taastrup station, hvor man så kan blive testet torsdag og fredag. Begge steder er der åbent i tidsrummet kl. 10-16.

- Vi håber, at initiativet kan bidrage til bekæmpelsen af corona og der er stor ros til de lokale boligforeninger og -afdelinger, til regionen og Høje-Taastrup Kommune for hurtigt og effektivt at stable denne mulighed på benene. Vi viser socialt ansvar og tager os af hinanden, siger Pia Von Benzon.​