Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland
Midt i Vanløse skyder Fællesskabets Hus på Apollovej op. Her skal beboerne i de nybyggede almene boliger deles om grønne fællesarealer i gården, tagterrasse og fællesrum.
Når Fællesskabet Hus står færdigt, er der i alt 36 almene lejeboliger. Af dem er de 30 ungdomsboliger. De resterende seks er familieboliger, hvor Københavns Kommune har anvisningsret. 
Byggeriet tilføjer en boligtype, som København som uddannelsesby i den grad mangler – nemlig ungdomsboliger. Det handler om at sikre en så lav husleje som muligt og give de unge et godt sted at bo. Det er lykkedes med byggeriet i Vanløse, hvor der også er skabt rammer for at indgå i et fællesskab med både de andre beboere og resten af bydelen.  
”I Domea.dk er vi glade for at være med i et projekt, der er med til at afhjælpe et konkret problem. Fællesskabet Hus giver unge uddannelsessøgende muligheden for at få en god billig bolig som ramme for studietiden,” siger Thomas Rahbek Berendt. Der er projektleder i Domea.dk.
Bebyggelsen er centralt beliggende i Vanløse, fem minutter fra Flintholm Station med S-tog og Metro, lige uden for døren og det er DFB, Danske Funktionærers Boligselskab, som står bag byggeriet, med Domea.dk som byggeforretningsfører.
”Danske Funktionærers Boligselskab støtter op om et København i balance. Derfor sætter vi en stor ære i at hjælpe borgere, herunder unge, med noget meget vigtigt i deres liv – nemlig deres bolig. I et virkelig godt samarbejde med en privat bygherre og Københavns Kommune, vil der inden næste års studiestart være nogle attraktive og velbeliggende boliger med fokus på godt boligmiljø og naboskab, klar til brug”, siger bestyrelsesformand i DFB Pia von Benzon om det nye almene boliger. 

Fællesskab giver gode rammer

Der er lagt stor vægt på fællesskabstanken i de nye almene boliger i Fællesskabets Hus. Udearealerne har en inddragende funktion og pladsen foran bygningen bliver udstyret med bænke og træer og plads til socialt samvær og hygge. I byggeriet er der afsat plads til en café i stueetagen og mellem bygningens to fløje er gårdmiljøet, hvor beboerne kan trække sig tilbage fra byens liv.

Torsdag d. 3. december blev der afholdt rejsegilde i Fællesskabets Hus og i sommeren 2021 står boligerne klar, så unge studerende kan rykke ind.

De nye ungdomsboligerne bliver på 39 kvadratmeter og de kommer til at koste ca. 4.000 kr. om måneden. Familieboligerne er lidt større, 51 kvadratmeter, og kommer til at koste ca. 5.500 kr. om måneden. De nye, almene boliger forventes at stå klar til udlejning fra midten af juni 2021. Udover de almene lejemål i den nye bebyggelse, er der også ca. 130 ungdomsboliger til privatudlejning.

Du kan skrive dig op til en ungdomsbolig her.