Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Mange studerende leder i lang tid med lys og lygte for at finde en studiebolig. Priserne er høje på det private lejemarked, og boligerne er svære at få fat i, hvis man kun søger i de store studiebyer. Heldigvis er der hjælp at hente. Og hvis man breder søgningen lidt ud, når man leder efter studiebolig, bliver det lettere.

Hvis man er villig til at søge lidt bredere, er fleksibel i forhold til geografi og skriver sig op til almene ungdomsboliger, så er chancerne meget bedre. Det siger Lene Hadbjerg, der er kundeservicechef i Domea.dk.

- Mange kommende studerende er naturligvis meget fokusererede på at finde drømmeboligen, helst i centrum af studiebyen. Men den kan være svær at finde, og derfor kan de desværre let komme til at lede forgæves eller ende med en dyr bolig, siger hun.

Men det behøver ikke være sådan. For de færreste ved, at der er relativt korte ventelister på almene ungdomsboliger. Især hvis man er slækker lidt på kravene til beliggenhed og er villig til at bo lidt væk fra centrum af studiebyerne.

Gratis i hele landet

Som studerende kan pengene godt være små. Men man skal ikke være nervøs for, at opskrivningen til en almen ungdomsbolig gør indhug i SU’en. For i modsætning til øvrige almene boliger er det gratis at skrive sig op til almene ungdomsboliger – og man kan skrive sig op til hele landet på én gang.

- Vores råd er at starte studierne med en ungdomsbolig lidt længere væk i stedet for at lede forgæves efter drømmeboligen i centrum af studiebyen. Jo længere væk, jo kortere ventetid på boligerne, og jo billigere boliger. Desuden ligger nogle af byerne ret tæt på gode togforbindelser til studiebyerne. Og så kan man samtidig skrive sig på venteliste der, hvor man gerne vil bo på sigt, siger Lene Hadbjerg.

Leder man efter ungdomsbolig uden for de store byer, er der ofte kun tre-seks måneders ventetid på almene ungdomsboliger. Ofte går det faktisk endnu hurtigere med at få en ungdomsbolig end de opgivne ventetider, fordi nogle springer fra eller har fundet andre løsninger i mellemtiden.

Flere steder i landet er der lige nu ledige ungdomsboliger. I Vejle er der boliger kun 15 minutter fra banegården og tæt på det store uddannelsescentrum Campus Vejle, og i Haderslev, Gentofte og Glostrup er der ligeledes ungdomsboliger med kort ventetid og kort transporttid til studierne.

Skriv dig op i god tid

Selv om man ikke ved, hvad man vil studere, eller hvor man vil tage sin ungdoms- eller videregående uddannelse, er det en god idé at huske sig selv på at blive skrevet op til studiebolig. Jo før man bliver skrevet op, jo bedre muligheder har man for at få ønskeboligen. Også dem, hvor der er ventetid.

Vil du finde ungdomsboliger uden ventetid eller skrive dig op, så du forbedrer dine chancer, så tjek ungdomsboligerne, der ligger på Lejeboligen.nu.