Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Rønnede Boligselskab og Boligselskabet Domea Vordingborg har valgt at gå sammen. Derfor bliver de to boligselskaber nu til ét. Og det skal hedde Boligselskabet Sydsjælland.

De to selskaber er ikke blevet gift ved første blik. De har længe arbejdet sammen, og derfor er det både oplagt og sund fornuft nu at gå sammen i et samlet selskab.

- Der er rigtig mange fordele ved, at vi samler kræfterne. Vi står stærkere som én organisation. Det gælder i hverdagen og ikke mindst, når vi skal løfte større opgaver som at bygge nyt i samarbejde med kommunerne. Og derudover kan vi få glæde af en række stordriftsfordele, fx når vi skal købe ind og indgå leverandøraftaler, siger Poul Rasmussen, nuværende formand for Boligselskabet Domea Vordingborg.

Han glæder sig meget over sammenlægningen, og det står han ikke alene med. Også den nuværende formand for Rønnede Boligselskab, Jonna Tuborg Nielsen, ser store fordele i det nye samarbejde.

- Når vi vælger at gå sammen med Vordingborg, er det for vores beboeres skyld. Vi bliver meget mere robuste, og så kan vi også tilbyde vores beboere en bedre og mere stabil service, når vi bliver flere til at løfte opgaverne, siger Jonna Tuborg Nielsen.

Sammenlægningen er nemlig en god nyhed de beboere, der fx gerne vil flytte internt, eller som måske gerne vil flytte et helt nyt sted hen. Alle beboere får helt automatisk oprykningsret til samtlige seks boligafdelinger og de i alt over 500 boliger fordelt over begge kommuner.

Regional forankring er vigtig

Det nye navn, Boligselskabet Sydsjælland, er valgt med omhu. Det fortæller den nuværende formand for Domea Vordingborg.

- Vi har helt bevidst valgt et helt nyt navn. Fordi vi på den måde understreger, at vi er en ny organisation. Og også en organisation med en stærk regional forankring i lokalområdet, som gerne vil noget mere, siger Poul Rasmussen.

Boligselskabet Sydsjælland består af seks boligafdelinger med i alt 528 boliger beliggende i Vordingborg Kommune og Faxe Kommune. Det betyder også, at det nye boligselskab får flere administrative muskler og større økonomisk råderum.

- Som et lille boligselskab var vi mere sårbare. Når vi er flere, er vi bedre rustet og mere økonomisk robuste – og vi kan lettere arbejde med de effektiviseringskrav, som regeringen har stillet til den almene sektor, siger Jonna Tuborg Nielsen.