Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Forleden offentliggjorde Domea.dk et rådgiverudbud for sine kommende bygge- og renoveringsopgaver. Udbuddet er en rammeaftale, som henvender sig til arkitektvirksomheder i både Øst- og Vestdanmark, har en samlet værdi på op til 125 mio. kr. Den udstikker rammerne for, hvad man som arkitekt skal leve op til, hvis man vil gøre sig gældende i konkurrencen om at komme med på nogle af de almene bygge- og renoveringsopgaver, som Domea.dk i de kommende år udfører for sine kunder.

En af de ting, der bliver lagt vægt på i udbuddet, er, at de store etablerede arkitektvirksomheder også tager nystartede – og ofte mindre – tegnestuer med ombord på holdet. Ifølge Mette Mogensen, som er by- og boligudviklingschef i Domea.dk, skyldes det bl.a. et ønske om at sikre branchens vækstlag og udvikling.

- For det første har byggebranchen generelt et behov for at understøtte, at nye arkitekter kommer til fadet. De skal have en chance for at bidrage med det, de kan – og det vil vi gerne slå et slag for. Samtidig har vi også som en af de store bygherrer herhjemme en interesse i hele tiden at være nysgerrige på, hvordan fremtidens almene boliger ser ud. Og her tror vi på, at også de mindre tegnestuer kan være med til at bringe nye ideer og tanker ind.

Udvikling af nye boformer

Ifølge by- og boligudviklingschefen handler det både om udvikling og inddragelse af nye boformer, men fx også om forståelsen for, hvordan boligen må ændre sig i takt med, at nye vaner og familiemønstre vinder frem.

- Det er tankevækkende, at langt de fleste boliger stort set ser ud, som de gjorde for 20-30 år siden, samtidig med at vores liv og familiemønstre har ændret sig markant. Det kalder på, at vi er opsøgende og nysgerrige. Også i udformningen af vores boliger og vores byrum, siger hun.

Rammeaftalen løber i en periode på tre år, og op til fem teams i hhv. Øst- og Vestdanmark kan potentielt komme i betragtning som deltagere. Der er ansøgningsfrist den 3. februar 2022.

Domea.dk’s byggeafdeling har i alt mere end 200 igangværende bygge- og renoveringsprojekter til en samlet anlægssum af ca. 12 milliarder kroner.