Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

På de seneste to landskonferencer har vi talt om det gode boligliv – om, hvad vores drømme om et godt boligliv er, og om, hvordan vi kan skabe endnu bedre steder at bo i fremtiden.

I år skal det handle om, hvordan vi i fællesskab værner om netop den fremtid. For det er præcis dét, det i bund og grund handler om, når vi taler om bæredygtighed.

Og faktisk er det ikke kun noget, vi taler om – det er i stigende grad også noget, vi gør!

Både i Domea.dk og rundt om i landet i de lokale boligorganisationer og -afdelinger er der flere og flere konkrete eksempler på, hvordan vi arbejder med bæredygtige tiltag og udviser det nødvendige samfundsansvar.

Vi hverken kan eller skal alle sammen gøre det samme. Men i fællesskab kan vi inspirere hinanden, dele vores erfaringer og lære af hinanden. Og det er det, vi skal, når vi mødes den 6.-7. maj til årets landskonference. Her sætter vi nemlig spotlight på nogle af de gode bæredygtige tiltag, der er i gang i de lokale boligorganisationer og -afdelinger, når beboerdemokraterne selv indtager scenen og deler ud af deres erfaringer.

Kendte ansigter og spændende gæster

Domea.dk’s landskonference er også en af årets store fester – og til en fest skal der både være en god vært og spændende, nye gæster. Og det bliver der også i år. Vores værtinde er Rie Helmer, journalist og tidligere studievært på både TV 2 og DR, og hun vil styre os godt igennem hele konferencens program.

Og der kommer en hel række spændende gæster udefra. Til at åbne ballet har vi inviteret indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Han vil give sit bud på, hvad bæredygtighed er, og på det almenes vigtige rolle. For ligesom hos os handler bæredygtighed for ham om meget mere end kun det klimamæssige aspekt.

Senere fredag eftermiddag får vi besøg af Svend Brinkmann, som er forsker i psykologi og aktuel med bogen ’Mit år med Gud’. Han er kendt fra tv, radio og podcasts og er en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser.

At der er brug for at finde løsninger på de menneskeskabte klimaforandringer, kan ingen længere være i tvivl om. Men for at stoppe den skræmmende udvikling kræver det aktiv handling af os mennesker.

Så hvad er det, der kan spænde ben for de gode intentioner? Rækker motivationen bare ikke, når det gælder det, som ligger uden for vores egen levetid? Eller har vi simpelthen for svært ved at finde hoved og hale i, hvordan vi selv kan bidrage? Det vil Svend Brinkmann stille skarpt på fra scenen.

Omstillingen til et mere bæredygtigt liv falder ikke altid let. Og det tager tid at ændre adfærd og (ubevidste) vaner. Men hvad hvis man med et snuptag kunne ’omprogrammere’ vores hjerner, så vi helt automatisk vælger de mest bæredygtige løsninger? Ja, om det er muligt, finder vi måske ud af lørdag formiddag, hvor vi runder hele konferencen af med besøg af Jan Hellesøe.

Jan Hellesøe har optrådt i næsten 20 år og har mange års international erfaring fra bl.a. Las Vegas og Hollywood. Du kender ham sikkert fra tv, hvor han blev kendt i DR3-programmet 'Fuckr med dn hjrne' og DR1-programmet ’Manipulator’, hvor han sammen med livsstilseksperten Anne Glad gjorde os klogere på, hvordan vi alle sammen bliver manipuleret i hverdagen.

Vær forberedt på forførende manipulationer i form af hypnose, tankeeksperimenter og andre psykologiske greb.