Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Det almene fællesskab – det menneskesyn og de principper, det bygger på – kan noget særligt. Vi er nemlig med til at holde hånden under nogle af de udsatte beboere, som har det særlig svært – ikke mindst i øjeblikket, hvor mange er økonomisk pressede og bekymrede for fremtiden. Og det sætter vi lys på til årets landskonferencen, som netop vil handle om vores sociale ansvar – lige nu og i fremtiden.

Flere lokale boligorganisationer og -afdelinger prioriterer og arbejder bevidst med at udnytte de kræfter og muligheder fællesskabet giver for at passe på hinanden. Fx har nogle beboere holdt jul sammen med deres naboer i fælleshuset, så ingen skulle sidde alene juleaften. Og flere og flere vælger at tilbyde beboerne økonomisk hjælp, hvis de har svært ved at betale huslejen.

Den slags store og små sociale initiativer gør en reel og mærkbar forskel. Især i en svær tid som nu.

Derfor vil Domea.dk’s bæredygtighedspris i år gå til et socialt initiativ, som enten har styrket fællesskabet, øget trivslen eller på anden vis gjort en positiv forskel for beboerne på det menneskelige plan.

Med prisen følger 40.000 kr., som skal bruges i vinderens organisation eller afdeling til at sætte yderligere skub i arbejdet med bæredygtighed.

Indstil inden 1. marts

Det er nu, du kan være med til at sørge for, at der bliver sat lys på en indsats, som har gjort en social forskel i din boligafdeling eller -organisation.

Og du skal ikke tøve med at indstille. Nogle gange er det de små, håndgribelige indsatser, som kan ende med at gøre den største forskel – de kan inspirere andre og måske bruges som en løftestang til noget endnu større et andet sted.

Det behøver heller ikke at være endeligt implementeret eller fuldstændigt udført for at være interessant for andre at høre om.

Og det er jo dét, det handler om, når vi mødes – vi skal dele vores viden og erfaringer med hinanden, så vi får ny inspiration og måske udvikle noget nyt sammen.​​​​​​