Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Bæredygtighed og landets hovedstad hænger sammen, hvis du spørger Claus Robl, som er kundechef i Servicecenter København. Så det var oplagt for ham at foreslå organisationsbestyrelsen at gå el-vejen, da servicecenterets varebiler skulle udskiftes.

- Det er helt oplagt at skifte til el-biler for os her i København. Vi kører rigtig meget inde i byen, så der er gode muligheder for opladning – og så er det bare vigtigt, at vi får skiftet den sorte energi ud med grøn, siger Claus Robl.

Det er Annett Abildgaard, der er koordinator i Servicecenter København, som har stået for projektet med anskaffelsen af el-biler. Og hun syntes, det var lidt af en jungle ift. udbydere m.m.

- Men så kom jeg i tanke om, at Servicecenter Bolig Nord var nomineret til Bæredygtighedsprisen sidste år, fordi de havde taget skridtet og var skiftet til el-biler, fortæller Annett Abildgaard.

Hun tog derfor kontakt til Mikki Schougaard Frandsen, som er kundechef i Servicecenter Bolig Nord.

- Jeg skrev til Mikki og spurgte, hvordan han havde grebet det an, og han fortalte blandt andet om beslutningsprocessen i bestyrelserne. Så jeg fik en masse gode råd, der hjalp mig godt videre, fortæller Annett Abildgaard.

Mikki Schougaard Frandsen kunne også fortælle positivt om den forhandler, de havde brugt, og efter Annett Abildgaard havde fået tilbud ind fra tre andre forhandlere, viste det sig, at Mikkis forhandler faktisk havde de bedste priser og service.

- Og så viste det sig endda, at Mikki havde bestilt flere biler end dem, der allerede var leveret. Og da det er svært at få leveret el-biler her og nu, så tilbød Mikki velvilligt at afstå to af sine bestilte biler til os, fortæller Annett Abildgaard og fortsætter:

- Det var en kæmpe hjælp at kunne sparre med Mikki, som tog sig tid til at videndele – og ja, endda endte med at ’dele’ sine biler med os, så vi kunne komme over på el meget hurtigere, end hvad der ellers ville have været muligt.

Startede en 'grøn bølge' i Nordjylland

Inden udgangen af 2023 kommer der også endnu flere ’grønne’ varebiler på vejene i det nordjyske. Et bevidst bæredygtigt valg truffet af Domea Hjørring, Domea Hirtshals og Domea Aabybro, som satte en mindre lavine i gang, der betyder, at alle varebiler i hele syv nordjyske boligselskaber udskiftes med elbiler.

Et tiltag, der også resulterede i en nominering til Bæredygtighedsprisen 2022.

Se – eller gense – videoen: