Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Snart kan der udbetales varmecheck til de husstande, som på grund af fejl i det offentlige BBR-register ikke modtog udbetalingen sidste år. Energistyrelsens pulje åbner for ansøgninger den 14. marts.

Varmechecken var et engangstilskud på 6.000 kr., der blev udbetalt til 400.000 danske husstande i efteråret 2022 som et politisk svar på energikrisens voldsomme prisstigninger.

Ordningen baserede sig bl.a. på oplysninger om vores husstandsindkomst og boligens varmekilde – altså om boligen opvarmes med fx naturgas, el eller fjernvarme – fra det offentlige BBR-register. Desværre viste det sig, at oplysningerne i en række tilfælde ikke var korrekte. Og det betød, at ikke alle berettigede borgere automatisk modtog varmechecken – mens andre var heldige og fik en check, de egentlig ikke var berettiget til.

En forenklet ansøgningsproces for vores kunders beboere

I Domea.dk valgte vi sammen med de lokale servicecentre at gennemgå samtlige boligafdelinger hos kunder i hele landet. Vi gjorde det for at sikre, at alle var registreret korrekt i BBR-registret, og der, hvor der blev konstateret fejl eller unøjagtigheder, blev det rettet og meddelt pågældende kommune. Den øvelse kommer os nu til gavn.

Fra den 14. marts og otte uger frem kan man i alle husstande, hvor man ikke modtog checken i første omgang og lever op til kravene ansøge om checken.

- Vi har kontaktet alle beboere, som potentielt kan være berettiget til at modtage varmechecken, og gjort dem opmærksomme på, at puljen snart åbner. Og vi håber naturligvis, at vi via denne indsats kan hjælpe de beboere, som fejlagtigt ikke modtog varmechecken i 2022, fortæller Uffe Andreasen, der er regionsdirektør i Domea.dk.

Hos Domea.dk har vi desuden gjort ansøgningsprocessen endnu nemmere for beboerne ved på forhånd at fremsende den nødvendige dokumentation for angivelse af varmekilde mv. til Energistyrelsen. Det betyder, at en del af dokumentationskravet er løftet for de beboere, som søger puljen.