Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Den økonomiske samfundskrise har sat sit præg på landet det seneste år. Og den har haft store sociale og menneskelige konsekvenser. Vi har set en markant stigning i antallet af lejere i almene boliger, som har vanskeligt ved at betale huslejen, og mange er bekymrede for fremtiden. Det skaber utryghed, og det påvirker os hver især som mennesker.

Når krisen kradser bliver det tydeligt, hvordan det almene fællesskab er med til at holde hånden under nogle af de udsatte beboere, som har det svært.

Det sociale ansvar, vi som branche er med til at løfte, fylder rigtig meget i vores hverdag rundt omkring i de lokale boligafdelinger og -organisationer. Og der er rigtig mange gode sociale initiativer rundt omkring. Dem skal vi dele med hinanden, drøfte og lade os inspirere af, når vi mødes på Landskonferencen.

Vi tager med andre ord udgangspunkt i det, der fylder lige nu – og vi skal se fremad og drøfte, hvilket socialt ansvar det almene kan stå med i fremtiden.

Spændende gæster og debat

Domea.dk’s landskonference er også en af årets store fester – og til en fest skal der både være en god vært og nye, spændende gæster. Og det bliver der også i år.

Vores værtinde er journalisten Louise Wolff. Hun er et velkendt ansigt som tv-vært på bl.a. Go’ morgen Danmark, Aftenshowet og Sporløs. Og hun vil styre os sikkert igennem et spændende program, som også byder på en række gæster udefra.

Konferencen indledes fredag med en hilsen fra den nye bolig- og socialminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), og vi glæder sig til at høre, hvilken rolle hun ser, det almene spiller i dag – og har mulighed for at spille fremadrettet – i forhold til at løfte en del af det sociale samfundsansvar.

Vi får også besøg af Gunvor Christensen fra VIVE, som er ekspert på det boligsociale område. Hun vil sammen med Solveig Råberg Tingey, viceadministrerende direktør i BL og Domea.dk’s administrerende direktør, Thomas Holluf Nielsen, tage et kig i krystalkuglen og se på, hvilke strømninger de ser netop nu, og hvad det eventuelt vil kunne komme til at betyde for os som branche.

Perspektiver udefra

Om lørdagen flytter vi fokus lidt væk fra os selv og får inspirerende input udefra.

Rockmusikeren og skuespilleren Jimmy Jørgensen er vokset op i det almene boligbyggeri Stilledal i Vanløse. Og vi skal høre fortællingen om hans liv: En vild historie, som kunne være endt rigtigt galt. Det er en inspirerende beretning om at insistere på at skrive sin egen historie og vigtigheden af, at vi alle sammen husker og tør at række ud, når folk omkring os har brug for hjælp.

Senere på formiddagen får vi besøg af Maria Kavita Nielsen. Hun er et af de mennesker, der står klar med den udstrakte hånd. Som familiebehandler i Gellerupparken så hun, at der var behov for en ny måde at møde unge på, hvor de bliver inddraget og opfordret til at skabe noget.

Det førte til, at hun i 2010 grundlagde Mind Your Own Business – en organisation, som siden har engageret og motiveret hundredvis af drenge fra udsatte boligområder til at prøve kræfter med iværksætteri.

Der er alt i alt lagt op til et par spændende dage med det ansvar, vi i fællesskab er med til at løfte, som omdrejningspunkt – et ansvar, som strækker sig langt ud over mursten og matrikler. For det handler også om alt det, der sker imellem boligblokkene – i opgangene, på udearealerne. Det handler om at række ud, gøre en indsats og være noget for hinanden.