Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

På molen i Allinge Havn står en fint dekoreret campingvogn og skiller sig mærkbart ud fra de mange hvide telte og scener på dette års Folkemøde på Bornholm.

Ved siden af står Leah og et par af hendes kammerater. De har været med til at ombygge den gamle campingvogn til et mobilt ’escape room’. Og nu står de her på molen i Allinge og tager imod de gæster, som tør kigge indenfor i ’Pedellens dødskammer’, som den mobile udstilling kaldes.

Med afsæt i eget liv og egne oplevelser tilsat fri fantasi og fiktion skaber de unge, som bl.a. kommer fra boligområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup, en totaloplevelse for gæsterne på Folkemødet.

Projektet er blevet til i et partnerskab mellem Høje-Taastrup Ungdomsskole, de boligsociale teams i Charlottekvarteret, Taastrupgård, Gadehavegård, Nationalmuseet samt Kroppedal Museum. I alt 22 unge fra Høje-Taastrup har taget turen til solskinsøen for at deltage på Folkemødet, hvoraf syv er tilknyttet det mobile escape room.

Bygger kreative fællesskaber

I modsætning til andre boligsociale initiativer handler det denne gang ikke om at understøtte de unges uddannelse og beskæftigelse – i al fald ikke direkte – men mere om at skabe positive og kreative fællesskaber.

- Vi har gerne villet åbne en dør ind til et kreativt rum, hvor de unge fra boligområderne kan finde sammen om at skabe et spændende univers. Det er en proces, som vi opstiller rammerne for, men hvor de unge selv har taget et stort medansvar for resultatet og kan være stolte af deres indsats, forklarer Cathrine Lindvig, der er projektleder for partnerskabet og ansat i den boligsociale helhedsplan i Gadehavegård.

Stoltheden var da heller ikke til at tage fejl af blandt de unge, vi mødte. Der blev forklaret, instrueret, og humøret var i det hele taget i top.

En af dem, som lagde vejen forbi udstillingen, var Poul Rasmussen, som er bestyrelsesformand i Domea.dk.

- I det øjeblik, vi trådte ind, glemte vi fuldstændig, at vi var omgivet af flere tusinde mennesker her på Folkemødet. Vi glemte simpelthen tid og sted. Det lykkedes os dog at løse opgaverne og komme ud til sidst – selvom vi også fik lidt hjælp, siger han grinende efter at være sluppet helskindet igennem udfordringerne.

Det mobile escape room er en del af pop-up-udstillingen ’Escape Your Feelings’ med undertitlen ’Ungdomsliv i Høje-Taastrup’.