Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Efter to ugers intenst arbejde kunne elever fra 5. klasse på Charlotteskolen i Hedehusene forrige fredag fremvise deres bud på fremtiden for byens hovedgade til klassekammerater, forældre, politikere og interesserede borgere.
Idéerne er kommet til verden på opfordring fra Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler, der har set frem til at få nye, friske øjne på byens udvikling.

- Jeg er sikker på, at børnene kan komme med nogle tanker og idéer, som vi voksne aldrig kunne komme på, så jeg glæder mig meget til at se resultatet, lød det fra Michael Ziegler ved workshoppens start.

Bygget i fællesskab

Temaet for workshoppen, der går under titlen ”Mere liv i hovedgaden”, har først og fremmest været at inddrage byens børn i udviklingen og fornyelsen af Hedehusene centrum. Workshoppen er første skridt i retning af en mere samskabende tilgang til den lokale byudvikling, der går under fællesbetegnelsen ”Den skabende by”.

Men ifølge Martin Rosenkreutz Madsen, der er ansat i den boligsociale helhedsplan i Charlottekvarteret, ”Mennesker i fokus”, som er initiativtager til workshoppen, har fællesskabet mellem børnene været en mindst lige så vigtig del af det.

- Det betyder meget, at børnene får lov at mødes på kryds og tværs i nogle anderledes rammer. Så vi har haft meget fokus på det sociale, bl.a. ved at starte hver dag med dans, forklarer Martin Rosenkreutz Madsen.
Et andet fokus har været at give børnene selvtillid og tillid ved at opleve, at de bliver hørt og taget alvorligt.

- Planen er, at nogle, forhåbentlig mange, af idéerne kan blive ført ud i livet, så børnene kan se, at det nytter noget at deltage og ytre sine tanker og idéer, siger Martin Rosenkreutz Madsen

Fedt at de voksne lytter

Netop det at få et talerør, er en af de ting, Laila Azimi fra 5.A fremhæver som det bedste ved at være med i projektet.

- Det var virkelig fedt at få lov at blive hørt af borgmesteren og kommunen – af de ældre, siger Laila Azimi.

Sammen med klassekammeraterne Annika og Ida kom hun med et forslag til en hyggepark, fordi der ifølge pigerne mangler et sted i byen, hvor man kan få ro og være sammen med sine venner.

- Vi kunne godt tænke os, at parken skal have et springvand med lys i, der også lyser om aftenen, så der er hyggeligt at være, og så kunne det være fedt med et bålsted, en gyngebænk og en svævebane, så der også er noget at lave, fx når mor eller far køber ind, forklarer Laila Azimi.

En by for alle aldersgrupper

Blandt gæsterne til offentliggørelsen var Merete Scheelsbeck (c), byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune.

Ifølge hende er Hedehusenes største udfordringer lige nu at holde hovedgaden i live, fordi den for hende at se er en vigtig nerve i byen. Ved at inddrage børnene håber hun på nye indgangsvinkler til arbejdet.

- Jeg havde håbet på at få noget ny inspiration, og det har jeg fået.. Det er særligt ved at se, hvordan børnene har tænkt alle byens borgere og aldersgruppen ind i deres projekter, siger hun.

For Laila Azimi har workshoppen bl.a. betydet, at hun har lært nye sider af sine klassekammerater at kende, og så er hun blevet mere stolt af sin by.

- Det gør mig stolt at vide, at kommunen og politikerne gør så meget ud af at forbedre vores by, og at de inddrager os, siger hun.

Alle idéerne bliver samlet på en plakat, der i den kommende tid vil blive hængt op i byens gader. Her vil borgerne kunne finde en QR-kode, som de kan bruge til at stemme på deres favorit-idéer.