Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Vinge skal blive en blandet og levende by. Det er den klare vision for et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et samlet areal på 370 hektar og et forventet fremtidigt indbyggertal på imod 20.000 indbyggere.

Den 24. marts 2021 gav byrådet i Frederikssund grønt lys til det endelige projekt, og dermed går arbejdet med at opføre de første 198 almene boliger i området i gang efter påske.

For attraktive almene boliger er tænkt ind i projektet lige fra begyndelsen. De skal nemlig være med til at drive en udvikling, som sikrer, at byen bliver en by med plads til alle og med flere forskellige boformer.

”Ambitionen for Boligselskabet Rosenvænget, Domea.dk og arkitekterne Mangor & Nagel er at skabe moderne almene boliger, som bidrager med mangfoldighed, gode muligheder for fællesskab og udearealer, som inviterer til liv mellem husene,” fortæller Karsten Pedersen, der er projektudviklingschef hos Domea.dk.

Derudover har der ifølge ham også fra start været et højt ambitionsniveau, når det gælder at udvikle en bydel, som peger fremad arkitektonisk.

”Når man tager fat på at udvikle et nyt område, så sætter man også barren for det visuelle udtryk for det, der følger senere – og dét har været et vigtigt fokus for os.”

Og netop de æstetiske ambitioner var med til at give lidt benspænd undervejs. For i løbet af processen blev der hugget en hæl og klippet en tå for at holde budgettet. Og både bygherre, kommune og Domea.dk var enige om, at projektet til slut var kommet for langt fra den oprindelige ambition.

Derfor har der i den sidste del af processen været fokus på at fastholde de arkitektoniske detaljer og den forskellighed i form og udtryk, som skal bidrage til, at Vinge bliver en bydel for fremtiden. 

Det almene lægger fundamentet

Det hele handler langt fra kun om mursten, når boligerne begynder at skyde op i Vinge. Alt det uden om skal i høj grad også fungere. Det er hele grundtanken i det almene – at der er plads til, at fællesskabet kan leve.

”Det forpligter at være nogle af de første, så vi lægger alle kræfter i at skabe nogle flotte bygninger med velindrettede boliger og mulighed for fællesskab og byliv omkring dem”, siger Kim Randrup formand for Boligselskabet Rosenvænget, der er stolt af de visioner, der er lagt for projektet i Vinge.

”Hvis der er noget, det almene kan, er det at invitere alle, uanset baggrund, høj som lav, med ind i fællesskabet. Tit oplever vi desværre, at det private boligmarked prioriteres først, men i Frederikssund Kommune har man været så fremsynet, at der er tænkt på tværs af ejer- og boformer. Og det betyder alt andet lige, at man får en bedre by, når den står færdig”, siger Kim Randrup.

Boligselskabet satser på at ramme en bred målgruppe af borgere, så de 198 boliger både vil være attraktive for singler, børnefamilier og seniorer.

Udover de almene boliger, vil der også komme private boliger i Vinge i de kommende år. Til sammen vil forskelligheden medvirke til at skabe en spændende og socialt bæredygtig by.