Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Om en lille måned løber efterårets første regionsmøde af stablen. Det sker i Odense, når de fynske medlemmer af organisationsbestyrelserne og repræsentantskaberne åbner ballet til nogle hyggelige og inspirerende timer. På dagsordenen for alle seks regionsmøder er de to store punkter henholdsvis det lokale demokrati samt situationen i byggeriet, som ikke er ukompliceret i øjeblikket.

- Jeg ser virkelig frem til at møde organisationernes beboerdemokrater på regionsmøderne. Vi har altid en god debat inden for emner, som optager lokalt og er højaktuelle for boligselskaberne i området, siger Rune Udi Jørgensen, som er Domea.dk’s regionsdirektør i Vestdanmark og dermed med på første møde på Fyn i slutningen af september.

Et udfordret beboerdemokrati

Programmet for regionsmøderne er sammensat af lokale beboerdemokrater i samarbejde med Domea.dk. Og sammenfaldende har der været ønske om at sætte fokus på, hvordan man opnår et velfungerende demokrati lokalt og styrker engagementet blandt beboerne samt at få indsigt i den pressede byggebranche.

- Det er nogle store og vigtige emner, som fylder i det beboerdemokratiske landskab, uanset om man har udsigt til skov og hav eller bymidte og parkliv. Både byggebranchen og ikke mindst beboerdemokratiet er udfordret i de her år. Det bliver sværere og sværere at få beboerne til at engagere sig i det fællesskab, der er så vigtigt for det gode naboskab, for trivslen i boligområdet, og som er hele hjertet i den almene boform. Vi har brug for inspiration til og konkret viden om, hvordan vi styrker motivationen blandt beboerne til at bruge deres fritid på fællesskabet, og hvordan vi fastholder engagementet, siger Rune Udi Jørgensen.

Det er noget af det, Danmarks førende demokratieksperter i We Do Democracy skal komme med deres bud på på regionsmøderne. De vil dels give en status på det lokale demokrati i dag og dels inspirere til, hvordan man får et mere levende og velfungerende beboerdemokrati i boligorganisationen.

Programpunktet om udfordringerne i byggeriet giver samtidig mødedeltagerne mulighed for at møde Domea.dk’s nye direktør for Byggeri og byudvikling, Signe Sønderskov. Hun tager temperaturen på situationen i byggeriet, som er mærket af stigende materialepriser og mangel på håndværkere, og kommer med sit bud på, hvordan vi bedst tackler udfordringerne.

Der kan desuden være andre mindre programpunkter på dagsordenen.

Mens Rune Udi Jørgensen deltager på møderne i Vestdanmark, deltager regionsdirektør Uffe Andreasen på møderne i Østdanmark. Formand for Domea.dk, Poul Rasmussen, vil være vært ved alle seks regionsmøder rundt om i landet.

Alle organisationsbestyrelsesmedlemmer samt medlemmer af repræsentantskaberne modtager en mail med invitation og tilmeldingslink til mødet i deres region ca. fire uger før mødet.