Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Hjælper det overhovedet noget? Sådan kan man måske godt tænke om de forskellige bæredygtige tiltag i hverdagen. Og det er da heller ikke altid, man kan måle og veje den forskel, det gør.

Men det kan man, når det kommer til Domea.dk’s indsats for grønnere it.

I foråret kunne vi fortælle, at afdelingen Digitalisering og koncernøkonomi i samarbejde med Indkøb havde indgået en aftale med virksomheden Elitecom. De forhandler Circular Computing, som leverer CO2-neutrale pc’er til en pris på godt det halve af, hvad en ny koster.

Siden har Domea.dk valgt at købe disse genfremstillede computere frem for at købe fabriksnye computere til medarbejderne i Landscenteret. På den måde har vi bidraget til at

  • få plantet 430 træer i samarbejde med internationalt anerkendte miljøorganisationer og derved kompenseret klimaet med 51.600 kg CO2
  • spare miljøet for 16.340.000 liter vand
  • reducere udledning af 27.176 kg CO2 ved ikke at købe nyt
  • bevare 103,2 tons af jordens ressourcer
  • reducere mængden af e-affald ved at genbruge

Også godt for pengepungen

Domea.dk tager ansvar for en bæredygtig udvikling af det samfund, vi er en del af. Derfor vælger vi det mere bæredygtige alternativ, når der skal købes ’nye’ computere. Men det kan faktisk også mærkes på budgettet.

En genfremstillet computer hos Elitecom koster nemlig ca. 40 pct. mindre end en tilsvarende fabriksny computer i samme model.

Det betyder, at Landscenteret allerede nu har sparet omkring 350.000 kr. på indkøb af computere.

- Vi har indtil videre købt 86 computere, siden vi indgik aftalen med Elitecom, og vi kommer løbende til at købe flere, fx når vi får nye medarbejdere i Landscentret. Så vores grønne aftryk vil hele tiden fortsætte med at blive forbedret, fortæller it-konsulent i Domea.dk Mikkel Vestergaard Andersen, som har stået i spidsen for projektet med bæredygtig it.

Indkøbsaftalen med Elitecom gælder ikke kun i Landscenteret. Servicecentrene kan også vælge det bæredygtige alternativ.

Og Mikkel Vestergaard Andersen håber, flere vil vælge det til.

- Vi er meget tilfredse med aftalen. Jeg tror på, at det med genbrug bliver det ’new normal’ – vi er nødt til at stoppe med bare at producere nyt hele tiden og i stedet blive bedre til at genbruge. Og når der oven i hatten også er gode penge at spare, ser jeg ingen grund til at lade være. Men vi evaluerer naturligvis løbende, ligesom vi også holder skarpt øje med markedet generelt, fortæller han.